Listopad 2014

  • IAA Užitkové vozy v Hannoveru
  • První Setra TopClass 500 v ČR
  • Haflinger – rakouská legenda

Milí čtenáři!
Opět po dvou letech jsme se vydali do severoněmeckého Hannoveru, kde se uskutečnil již 65. ročník největšího veletrhu užitkových vozů a přípojné techniky na světě IAA.

Jak jste si jistě všimli na titulní straně, byl zde udělen prestižní titul „Nejlepší nákladní vůz roku“ – tentokrát nové těžké řadě T pro dálkovou dopravu od společnosti Renault Trucks. Ještě předtím, než se 25. září otevřely brány hannoverského výstaviště pro širokou veřejnost, byly na tradičním novinářském galavečeru vyhlášeny nejprestižnější mezinárodní ceny v odvětví užitkových vozidel: „Truck of the Year”, „Bus of the Year” a „Van of the Year”. Cenu „International Truck of the Year 2015” získal Renault Trucks T, „International Bus of the Year 2015” byl udělen plynovému kloubovému autobusu MAN Lion’s City GL CNG. A nakonec držitelem ocenění „International Van of the Year 2015” je Iveco Daily.

Oproti předloňsku se počet vystavovatelů zvýšil o 9 % na úctyhodných 2 066 pocházejících ze 45 zemí. Nejvíce zahraničních firem pocházelo z Číny, a to 200. Výstavní plocha se také rozšířila na téměř 265 000 metrů čtverečních. K vidění toho bylo mnoho, takže materiálů jsme přivezli hned na několik čísel.

V říjnovém Truck magazínu, který vznikal v hektické době trávené na veletrhu, najdete první ochutnávku, kterou budou následovat další „chody“.

Přestože je poměrně hodně prostoru věnováno zmíněné výstavě, vešlo se nám do vydání i mnoho dalšího. Proběhly dva závody evropského poháru tahačů na okruzích, kde David Vršecký a Adam Lacko stále bojují o co nejlepší umístění v soutěži týmů. Zatím jsou na druhé pozici. Doufáme, že vás potěšíme také výběrem osobnosti, kterou jsme si pozvali k rozhovoru. Přišel si s námi popovídat legendární muzikant Olda Říha z Katapultu. Do Aut našich dědů se nám podařilo sehnat materiál o rakouském horském skvostu jménem Haflinger.

Naši jezdci se svými náklaďáky se pilně připravují na Dakar. Známe také vítěze českého kola soutěže Renault Optifuel Challenge, kterým se stal Tomáš Knikner. Toho čeká po soustředění v Polsku velké finále ve Francii. A nesmím zapomenout na uvedení ruského Kamazu na český trh, nebo třeba na prodloužení spolupráce mezi Dafem a Tatrou.

Doufám, že si každý z vás najde něco, co má rád.

Mějte se pěkně.


Komentáře nejsou povoleny.