Rekordních 3,3 milionu financovaných vozidel

Společnost Daimler Financial Services (DFS) očekává rekordní výsledky za rok 2014. DFS aktuálně financuje celkově 3,3 milionu  osobních vozů, dodávek, nákladních vozů a autobusů v celkové hodnotě 95 miliard Eur, což je více než kdy dříve. “Rok 2014 je jeden z nejlepších v naší historii”, říká Klaus Entenmann, předseda představenstva DFS. “Ke konci třetího čtvrtletí 2014 jsme dosáhli zisku před zdaněním ve výši téměř 1,1 miliardy EUR; to představuje nárůst o 14 % ve srovnání se stejným obdobím minulého roku a zároveň nejvyšší hodnotu všech dob”. Během prvních 10 měsíců v roce uzavřela společnost DFS celosvětově zhruba 1,1 milionu nových smluv o financování v celkové hodnotě 38 miliard EUR (+13 %). Stále více zákazníků, zejména v Číně, využívá při nákupu vozidel finančních služeb, ve výsledku se počet smluv více než zdvojnásobil.  Také počet pojistných smluv zprostředkovaných DFS celosvětově vzrostl – o 10 % na přibližně 1,1 milionu.

Dalším zdrojem růstu společnosti DFS je dceřinná společnost moovel GmbH mobility services, jejíž výnos v tomto roce poprvé dosáhne 100 milionů Eur. Aplikace moovel spojuje různé “mobility” služby od carsharingu, přes taxi služby až po veřejnou dopravu. Společnost Moovel GmbH provedla v září tohoto roku akvizici společnosti Intelligent Apps GmbH, která nabízí aplikaci mytaxi, a dále americké společnosti Ridescout mobility platform. Hlavní činností společnosti moovel je poskytování služby car2go carsharing, kterou aktuálně využívá více než 900 tisíc zákazníků.

Mercedes-Benz Financial Services (MBFS), dceřinná společnost DFS v ČR, se svými výsledky řadí ke špičce v rámci Evropy. Více než polovinu všech nových vozů Mercedes-Benz prodaných v ČR financuje MBFS. Celkový počet financovaných osobních vozidel, dodávek, nákladních vozidel a autobusů je aktuálně nejvyšší ve dvacetileté historii MBFS. Tomu také odpovídá aktuální pozice MBFS na českém trhu, kdy zaujímá 5. pozici mezi všemi leasingovými společnostmi a na 2. místě mezi společnostmi zaměřenými na určitou značku.


Komentáře nejsou povoleny.