Září 2016

  • s výhercem soutěže na nürburgringu
  • Nové IVECO STRALIS
  • Laurin & Klement– Škoda 505
  • Ve Zlíně mají truckery rádi


    Milí čtenáři!Letošní prázdniny byly nabity mnoha truckerskými aktivitami a zábavami. Začaly jednou z nejznámějších truck show na německém Nürburgringu. Jak jsme Vám slibovali, i tentokrát přinášíme reportáž z této přímo monstrózní víkendové akce, na kterou se často přijde podívat i více než dvě stě tisíc diváků. A jako obvykle byl jeden z vás – výherce naší letní soutěže – hostem slavného závodního týmu Buggyra. Součástí show je totiž také zdejší Truck Grand Prix, ta letošní byla již 31. A Adamu Lackovi se na zdejším okruhu úžasně dařilo.Shodou neuvěřitelných okolností se výherce jmenuje stejně jako náš redaktor, přestože nejsou příbuzní a nikdy v životě se neviděli.

    Kromě toho proběhly v létě také dvě setkání řidičů – první zorganizovali lidé z facebookové skupiny Kinderkamioňáci EU. Ta měla původně za cíl poskytnout prostor hlavně řidičům dodávek, později se rozrostla a na sraz tak dorazily i kamiony. Pořadatelé spolupracují s nadací Truck HELP, se kterou se na našich stránkách setkáváte pravidelně. Stará se o pozůstalé po řidičích profesionálech, kteří zahynuli, nebo byli vážně zraněni při výkonu svého povolání. Na srazu, který se uskutečnil v obci Náklo u Olomouce, vybrali pro nadaci hodně peněz, za což jim velmi děkujeme. A když už jsem se zmínil o nadaci, jistě vás potěší, že maminky a děti mohly vyrazit na týden k moři. I o tom se dočtete v zářijovém Truck magazínu.

    Druhou akcí byl již 11. ročník Truck Srazu v Březůvkách u Zlína. Opět se ukázalo, že lidé ve městě a jeho okolí mají zdejší festival i truckery v oblibě. O víkendu 19. až 21. srpna se přišly podívat a pobavit tisíce lidí.

    Kromě ME tahačů na okruzích, o kterém jsem mluvil výše, jsme sledovali s napětím výkony našich posádek na Silk Way Rally, Baja Aragon a Baja Hungaria. Zajímavosti, krásné fotky i výsledky také najdete v zářijovém magazínu.

    Jak jste si jistě všimli, titulku zdobí nové Iveco Stralis. V časopisu pak najdete o tomto modelu další podrobnosti. To není jediná novinka, společnost VW představila svůj inovovaný model Crafter.

    Pro milovníky soutěží pro profesionální řidiče přinášíme hned dvě takové akce. Jednou bylo regionální finále The Drivers‘ Fuel Challenge, kterou pořádá společnost Volvo, a my jsme potěšeni, že vyhrál český šofér Tomáš Horčička. Tomáši moc ti gratuluji.

    Druhou podobnou akcí je firemní soutěž společnosti HOPI. Velmi nás zajímalo, jak zde motivují řidiče, k co nejlepším výkonům, a byli jsme až překvapeni, jaké ceny byly pro vítěze připraveny. První, podobně jako u Volva, dostal osobní auto, druhý pak čtyřkolku.

    Ještě na závěr chci připomenout, že v naší pravidelné rubrice Auta našich dědů, tentokrát najdete vůz Laurin & Klement – Škoda 505. Tak doufám, že budou spokojeni i milovníci historických vozidel.

    Mějte se pěkně, nás čeká náročné září – bude nám představena nová Scania, v Hanoveru proběhne další ročník výstavy IAA Užitkové vozy a již máme naplánováno mnoho dalších aktivit.

    Roman Řepa
    šéfredaktor


Komentáře nejsou povoleny.